Descripció:
Com a Grup Anem a Caminar, també volem afegir-nos a la celebració del 120è aniversari de la Societat la Margaridoia dels Monjos, de la qual formem part com a secció.
La nostra més sincera felicitació a l'entitat i la invitació per la nostra part perquè puguis gaudir d'aquesta caminada pel Parc Natural de Collserola.
Aquesta sortida extra de tardor del GAC vol repetir una caminada efectuada amb gran èxit fa vuit anys, concretament el diumenge 2 de novembre del 2014: "L'ermita de la Salut" (El Papiol). Donada la petició d'algunes persones participants en les sortides del GAC de poder fer algun itinerari pel Parc Natural de Collserola, creiem adient poder gaudir plegats d'alguns del molts bells indrets que ens ofereix el parc natural amb més proximitat humana de Catalunya. Aquesta és també una ruta per gaudir de la natura, tot i la força afluència de visitants que rep el cap de setmana el preciós Parc Natural de Collserola.
Al centre de la Serralada Litoral Catalana s'aixeca el Parc Natural de la Serra de Collserola, un pulmó verd a tocar de la ciutat de Barcelona i límit entre tres comarques; el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. El territori protegit ocupa una extensió de més de 8.000 hectàrees, repartides entre nou municipis.
Amb el Tibidabo (512 m) com a turó més emblemàtic, el Parc Natural de la Serra de Collserola és l'espai d'esbarjo més preuat pels habitants de les ciutats que l'envolten, amb uns bells i benèvols paisatges que compten amb uns bonics i frondosos boscos, així com amb una molt diversa vegetació.
Un dels municipis que conformen el parc natural és el Papiol, el qual compta amb un edifici que és una de les joies del romànic del sector litoral, l'ermita de la Salut, declarada Bé Cultural d'Interès Local. La seva existència, com a parròquia, està documentada des de finals del segle IX, originàriament dedicada a Santa Eulàlia de Mèrida. Darrerament, ha sigut restaurada pel servei de conservació i catalogació de monuments de la Diputació de Barcelona.
L'ermita de la Salut, en la que cada 12 d'octubre hi celebren un aplec, es troba al vessant sud del puig Madrona. El cim té forma cònica (341 m) i hi trobem un vèrtex geodèsic des del qual, en un dia clar, es pot gaudir d'una excel·lent i privilegiada panoràmica.
En el nostre recorregut tindrem ocasió de poder conèixer i admirar un dels sectors d'aquest preciós espai com és el Parc Natural de la Serra de Collserola.
Bona excursió a tothom!!
|